Холивудският режисьор Джеймс Камерън призна, че използва някои от сънищата и кошмарите си като вдъхновение за филмите си, съобщи Контактмюзик. Той режисира някои от най-успешните филми за всички времена, включително "Титаник", "Терминатор" и каза, че заимства идеи и вдъхновение по време на сън.

© снимка: БТА / АРХИВ

"Терминатор" се зароди от сън за мъртъв персонаж, хромиран скелет, който се появи от огъня. Много от образите в "Аватар" са от мои сънища. Понякога се будя от кошмар и си мисля "Господи, това беше добро! Мога да направя филм за него"", каза режисьорът за в. "Метро".

Носителят на "Оскар" добави, че историята за трилъра "Бездната" от 1989 г. също е от негов кошмар за това, че умира по време на цунами. "Имаше огромно цунами в края на филма и повече никога не сънувах този сън", каза той. Джеймс Камерън работи по дългоочакваните четири продължения на фентъзи продукцията "Аватар" от 2009 г.

Съдят Джеймс Камерън заради открадна семейна история в "Титаник"

Съдят Джеймс Камерън заради открадна семейна история в "Титаник"

Жител от щата Флорида, яхтсменът Стивън Къминс, даде на съд режисьора Джеймс Камерън, защото бил създал главния образ на филма "Титаник" по историята...