Режисьорът Георги Дюлгеров е блъснат от лек автомобил в столицата. Инцидентът е станал днес, в късния следобед. Дюлгеров е приет в "Пирогов" и е в съзнание. Предстои му операция на тазобедрената става.

Георги Дюлгеров е един от най-популярните и обичани режисьори в България. Много от неговите филми отдавна са част от златната класика в родното кино, а "Авантаж" (1977) и до днес остава българският игрален филм с най-високо отличие от международен кинофестивал – "Сребърна мечка" за режисура в Берлин (1978).

Проф. Георги Дюлгеров е сред най-желаните преподаватели по режисура сред студентите. Със своите обаятелни лекции и проникновени разговори, той продължава да вдъхновява десетки млади хора. Преподавател по кинорежисура, ръководител на клас в НАТФИЗ, от 1995 г. е доцент, а от 1999 г. - професор. Той е почетен професор на Нов български университет.

Дюлгеров е носител и на много международни награди, сред които: Голямата награда от Международния кинофестивал в Сараево за "Лейди Зи" (2005), Приз на Младежкото жури за "Изпит" от Локарно (1972), "Гран при" в Грузия (1997), както и наградата на Европейското младежко жури в Монс, Белгия (1999) за "Черната лястовица", печели Златен рицар за "Нешка Робева и нейните момичета" от Палермо (1986). По време на 18-я София Филм Фест получи Наградата на София.

През 2015 г. Дюлгеров представи и лентата "Буферна зона".