НОВИНИ

​Режисьорът Гийермо дел Торо ще заснеме римейк на анимацията "Пинокио"

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сценария, ще продуцира и режисира римейк на анимацията "Пинокио" под формата на анимационен мюзикъл, съобщава Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
13:55, 23.10.2018
Чете се за: 00:32 мин.
Още
​режисьорът гийермо дел торо заснеме римейк анимацията пинокио

Кинотворбата е поръчана от интернет платформата "Нетфликс". Това ще бъде първият анимационен филм на Дел Торо. Неговата игрална кинотворба "Формата на водата" получи четири "Оскар"-а тази година. В помощ на мексиканския режисьор ще бъде привлечена компанията "Джим Хенсън къмпани", основана от създателя на кукления сериал "Мъпет шоу" Джим Хенсън.

"Никоя форма на изкуството не е повлиявала толкова силно моето творчество като анимацията, довери Дел Торо. А Пинокио е персонажът, към който се чувствам най-тясно привързан". Кинотворецът ще ситуира своя герой в 30-те години в Италия по време на фашизма и диктатурата на Мусолини.

Книгата за Пинокио нееднократно е била екранизирана. Най-известната киноверсия е на "Дисни" и е от 1940 г. През 2002 г. излиза и екранизация на приказката в Италия. Лентата е заснета от известния италиански актьор и режисьор Роберто Бенини, който изпълнява и главната роля във филма. Книгата на Карло Колоди "Приключенията на Пинокио" е издадена през 1883 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Лидерът на компартията във Виетнам стана и президент на страната
​Лидерът на компартията във Виетнам стана и президент на страната
Топлофикация все още няма да пуска парното в цяла София
"Топлофикация" все още няма да пуска парното в цяла София