Полската управляваща партия "Право и справедливост" води на местните избори в страната, показват данни от екзит пол. Опозицията обаче печели в столицата Варшава и други големи градове.

Управляващата партия "Право и справедливост" печели 32,3 процента от гласовете на местните избори в Полша, а опозиционната центристка коалиция - 24,7 процента. Това показват данните на социологическата агенция "Ипсос".

Ярослав Качински, лидер на партия "Право и справедливост": Това е нашата четвърта поредна изборна победа. Резултатът е добра прогноза за бъдещето, особено преди предстоящите парламентарни избори. Това е добър знак!

Центристкият кандидат Рафал Тжасковски е на път да спечели изборите за кмет на Варшава. Той получава 54,1 процента от гласовете, а основният му съперник от управляващата партия Патрик Яки - 30,9 процента.

Рафал Тжасковски, кандидат за кмет на Варшава: Бих искал да благодаря сърдечно на всички избиратели във Варшава, защото на тях дължа успеха си. Да се надяваме, че екзит половете са верни.

46-годишният най-вероятен нов кмет на полската столица е бивш евродепутат и бивш министър.

© БТА
Управляващата партия "Право и справедливост" води на местните избори в Полша

Управляващата партия "Право и справедливост" води на местните избори в Полша

Полската управляваща партия "Право и справедливост" печели най-много гласове на местните избори днес, показват данни от екзит пол, цитирани от Ройтерс...