НОВИНИ

Резултатите от местните избори в Полша

Полската управляваща партия "Право и справедливост" води на местните избори в страната, показват данни от екзит пол. Опозицията обаче печели в столицата Варшава и други големи градове.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:09, 22.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Управляващата партия "Право и справедливост" печели 32,3 процента от гласовете на местните избори в Полша, а опозиционната центристка коалиция - 24,7 процента. Това показват данните на социологическата агенция "Ипсос".

Ярослав Качински, лидер на партия "Право и справедливост": Това е нашата четвърта поредна изборна победа. Резултатът е добра прогноза за бъдещето, особено преди предстоящите парламентарни избори. Това е добър знак!

Центристкият кандидат Рафал Тжасковски е на път да спечели изборите за кмет на Варшава. Той получава 54,1 процента от гласовете, а основният му съперник от управляващата партия Патрик Яки - 30,9 процента.

Рафал Тжасковски, кандидат за кмет на Варшава: Бих искал да благодаря сърдечно на всички избиратели във Варшава, защото на тях дължа успеха си. Да се надяваме, че екзит половете са верни.

46-годишният най-вероятен нов кмет на полската столица е бивш евродепутат и бивш министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва Националната седмица на четенето
Започва Националната седмица на четенето
Критично ниско ниво на река Дунав, има опасност за корабоплаването
Критично ниско ниво на река Дунав, има опасност за корабоплаването