НОВИНИ

Ричард Клайдерман чества 40 години на сцената с концерти в София и Варна

Пианистът Ричард Клайдерман празнува 40 години на сцената със световно турне, което включва и България. На 29 ноември пианистът ще излезе пред публиката в София, а на 1 декември ще свири във Варна. Над 90 милиона продадени албума, 267 златни и 70 платинени албума бележат концертната му кариера. Голямата годишнина беше повод и документалният филм за Клайдерман на БНТ "Ричард Клайдерман: да свириш Аделин".

Айше Сали
от Айше Сали
13:05, 18.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още

За Ричард Клайдерман музиката е начин хората да се чувстват щастливи и да бъдат заедно. Не вярва, че с изпълненията си може да промени света. По ирония на съдбата обаче те са променили неговия свят.

Ричард Клайдерман, пианист: Имах малка надежда, че ще стана известен във Франция, но и по целия свят. След 40 години мога да кажа, че "Балада за Аделин" се превърна в невероятно приключение.


;

22 милиона копия, продажби в 38 страни и много хора, които наричат децата си Аделин. Това е само началото, а в най-продуктивния си период Ричард Клайдерман излиза на сцената за над 200 концерта годишно. Сред тях са и гостуванията му в България, на които свири обичана от всички нас песен "Хубава си, моя горо".

Ричард Клайдерман, пианист: Да изсвириш произведение, свързано със страната, в която гостуваш, е жест, с който показваш на публиката, че цениш гостоприемството й. Хората в залата винаги се впечатляват. Изпълнението на тези произведения по мой начин винаги ми доставя удоволствие. Това е и своеобразно общуване със самата мелодия.


;

Голямата годишнина връща пианиста към спомените за трудното начало. Но това което си пожелава сега е още дълги да бъде на сцената.

Ричард Клайдерман, пианист: Изключително съм горд с това, което постигнах дотук, но не забравям, че съм в настоящето, а бъдещето предстои.

„Ричард Клайдерман: да свириш Аделин” в рубриката "В кадър“ можете да гледате тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима убити и 15 ранени при нападение с граната в Индия
Трима убити и 15 ранени при нападение с граната в Индия
Хиляди се събраха за откриването на коледния базар в румънския град Сибиу
Хиляди се събраха за откриването на коледния базар в румънския град Сибиу