НОВИНИ

Ричард Клайдерман ще пристигне в Русе ден преди концерта си в града

Пианистът Ричард Клайдерман ще пристигне в Русе ден преди концерта си в крайдунавския град, който ще се състои на 7 юли тази година в "Булстрад Арена". Това съобщиха от Русенската опера.

ричард клайдерман пристигне русе ден концерта града
bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 27.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Музикантът ще пристигне в ранния следобед на 6 юли с полет от Париж до Букурещ, откъдето ще бъде откаран с луксозна лимузина "Мерцедес" до Русе. Тогава той ще репетира с Русенската филхармония програмата за концерта, която се състои от 18 пиеси. Сред тях са и най-големите хитове на пианиста. Като специален жест към родната публика, Клайдерман ще изпълни и пиеса по любимата си българска песен "Хубава си, моя горо". Почитателите на пианиста ще видят и специалния видеоклип към нея, събрал забележителни кадри от България.
От Русенската опера обясняват, че Клайдерман притежава изключителна самодисциплина. Особено важна за него е концентрацията преди излизането на сцена, поради което той избягва всякакви странични занимания в деня на концерта. По отношение на храната пианистът не проявява капризи - обича да хапва салати, доматена супа, ястия с пилешко месо, а също плодове и различни видове сирене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Кунева разпореди проверка на охраната в 23-то СОУ
Министър Кунева разпореди проверка на охраната в 23-то СОУ
НСИ ще прави информационна система за туризма и образованието
НСИ ще прави информационна система за туризма и образованието