НОВИНИ

Рисковите подлези във Варна ще бъдат ремонтирани

Експерти на Община Варна започнаха оглед на подлезите по булевард “Васил Левски” във Варна. Част от тях ще бъдат основно ремонтирани с европейски средства догодина. От общината обещават средства за рехабилитация и за други подлези в града.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова/Недечо Чавдаров
20:15, 28.11.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Всички подлези, за които експертите установят, че са в лошо състояние, ще бъдат ремонтирани. Някои от съоръженията, макар да изглеждат добре, са рискови, защото отводнителните канали са запушени, а при по-сериозни дъждове се наводняват. Един от тези подлези се намира до пазара на булевард “Васил Левски”.

“Когато има наводнение се пълни догоре, не знам кога ще го оправят.”

Подлезът до строящия се стадион “Варна” е не по-малко опасен с висящите от тавана кабели и метални плоскости. Много варненци се страхуват да минат през него и пресичат булеварда отгоре.

“Опасен е, от тавана падат плоскости метални, ръждясали, части от изолацията. Опасен е."

Предстоят ремонти на по-голяма част от подлезите по булевардите “Васил Левски”, “Христо Ботев”, “Владислав Варненчик” и “Сливница”. Предвижда се да бъдат боядисани стените и таваните им. Ще се ремонтират и рампите за детски колички и велосипеди.

Тихомир Тимов - началник на отдел „Общинска инфраструктура” в Община Варна: “Ще бъдат изчистени стените от графити, рисунки, ще се почистят отводнителните канали, ще бъдат подменени решетките на самите отводнителни канали.”

Заради вандалски прояви преди месец в 20 подлеза бяха ремонтирани платформите, предназначени за инвалидни колички и хора с увреждания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще бъде времето през следващите дни?
Какво ще бъде времето през следващите дни?
От нашите пратеници: Премиерът Борисов пристигна на посещение в Саудитска Арабия
От нашите пратеници: Премиерът Борисов пристигна на посещение в Саудитска Арабия