НОВИНИ

Рисувано танго предлага Тереза Зиковска

Художничката Тереза Зиковска представи във Варна новата си изложба, озаглавена “Танго”. Името идва от спектакъл със същото име, по време на който авторката улавя емоциите и движенията от сцената и ги пренася върху платната си.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Анастас Маринов
17:10, 15.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Тереза Зиковска представя картини, които е рисувала по време на концерт-спектакъла “Танго с Пиацола”. Тя е уловила движението на телата и ритъма на танца от сцената и ги е пренесла върху платната. Цветовете внушават онази страст, толкова характерна за тангото.

Тереза Зиковска – художник:
"По време на самия спектакъл аз се вживявам в това, което се случва на сцената, и изразявам емоциите, които поражда в мен тангото."

Художничката обича да се вглежда в себе си като страничен наблюдател. Натрупаните впечатления тя изразява в автопортретите си, два от които са включени в изложбата.

Тереза Зиковска – художник:
"Автопортретът наистина дава възможност да се опознаеш повече, защото се наблюдаваш като обект. И смятам, че е полезно."

Картините на Тереза Зиковска ще бъдат в Градската художествена галерия във Варна до 26 ноември. 15% от продажбата им ще бъдат дарени на школите по изобразително изкуство към Общинския детски комплекс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентството: Българската Коледа не набира нови лица на кампанията
Президентството: "Българската Коледа" не набира нови лица на кампанията
Екатерина Захариева: Благодаря на ЕК за обективния доклад
Екатерина Захариева: Благодаря на ЕК за обективния доклад