Президентите на Турция и САЩ Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп обсъдиха в телефонен разговор смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги. Те са не мнение обстоятелствата около случая трябва да бъдат изцяло изяснени. Саудитският външен министър вече заяви, че убийството на Хашоги е огромна грешка. Рияд изказа съболезнования на семейството.

Нови кадри от охранителна камера показват влизането на Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври.

Кралят на Саудитска Арабия Салман и престолонаследникът Мохамед бин Салман Ал Сауд са разговаряли по телефона с най-големия син на Хашоги и са изказали съболезнования.Според Рияд, журналистът е починал след като се сбил с хора в консулството. Редица страни обаче искат още разяснени.Берлин се отзова на призиви и спря продажбата на оръжие за Рияд.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: "Необходими са спешни разяснения. В ситуацията, в която се намираме не може да има износ на оръжие".

Турските власти са осигурили 24 часова охрана на годеницата на Хашоги Хатидже Дженгиз в истанбулския квартал Фатих. Именно тя алармира полицията за изчезването на журналиста и е съобщила, че има заплахи срещу нея. Седмица преди смъртта си саудитският журналист купил жилище в града на Босфора. Турският президент Ердоган ще коментира случая "Хашоги" утре.

Ердоган и Тръмп са разговаряли по телефона във връзка със случая "Хашоги"

Ердоган и Тръмп са разговаряли по телефона във връзка със случая "Хашоги"

Президентите на Турция и Съединените щати са провели телефонен разговор във връзка със случая "Хашоги", съобщи канцеларията на турския държавен глава....