НОВИНИ

Ръководството на БСП се събра на първия за годината пленум

Ръководството на БСП се събра на първия си за годината пленум, за да направи оценка на политическата обстановка в страната и да обсъди проект за нов устав на партията. В началото на заседанието лидерът на левицата Корнелия Нинова остро разкритикува двугодишното управление на кабинета Борисов. Тя заяви, че правителството и мнозинството в 43 Народно събрание са върнали България назад. Като най-важна цел пред левицата тя посочи 8 милиона българи и нито един от тях под и на прага на бедността. От думите на Нинова стана ясно още ,че БСП е за запазване на плоския данък, но само за средната класа. Искането на левицата за хората с над 10 000 лева месечен приход, е двоен данък в размер на 20 процента .

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
19:00, 21.01.2017
Чете се за: 01:39 мин.
У нас

Според позицията, заявена от лидера на БСП Корнелия Нинова, въпреки отчетите и хвалбите на кабинета Борисов за растеж и стабилност в страната, у българския народ все повече се задълбочавало усещането за нестабилност. Затова и левицата, по думите на Нинова, оставала на страната на този народ, който търси алтернатива.

Корнелия Нинова, председател на БСП: "В обществото пък липсвала духовност, царяла безкултурност, войнстваща арогантност, незаслужено отношение към творците. За пореден път България била изправена и пред заплахата от спиране на евросредствата по определени програми. Това може да стане реалност през втората половина на 2017. Предупреждаваме сега ,че втори път няма да допуснем на правителство на БСП да бъде приписано спиране на европрограми. На нас ни ги пускат, а на тях им ги спират - няма да бъде повече реплика на ГЕРБ. Отсега да се знае."

Нинова допълни, че здравеопазването е в абсолютен хаос. Все повече пари се наливат в него, а все по-малко хора го ползват, каза тя и припомни скандалите с ваксините и пръстовите отпечатъци.

Във вътрешен план, по думите й намаляване на престъпността имало само в отчетите на МВР, но не и в живота на хората.

Като най-грандиозния гаф във външната ни политика за всички времена Корнелия Нинова посочи саботажа на българската кандидатура за генерален секретар на ООН. А поведението на държавата ни във външнополитически план нарече чуждопоклоническо и стигащо до предателство.

Корнелия Нинова: "Целенасочено и последователно изостряне на отношенията с Русия, което вреди на българския национален интерес."

Като начало на промяната за България Нинова отбеляза победата на президентските избори. А като цел на левицата тя посочи необходимостта тази промяна да продължи. 8 милиона българи и нито един под и на прага на бедността е идеята на левицата в дългосрочен план. Начинът, по който тази цел ще бъде постигната минавал през активни действия срещу мафията, държавна грижа за българското производство, здравна система достъпна за всеки, сигурност по границите и във всеки български дом и справедлива данъчна политика. Нинова заяви ,че БСП не се отказва от плоския данък и данъкът от 10% ще бъде запазен за средната класа. Младите семейства щели да бъдат освободени от лихви за първо жилище до 100 хиляди лева и да ползват данъчно облекчение от 50 лева на дете на месец, ако и двамата родители са работещи. Пенсиите пък щели да се преизчислят и това да доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии.

Корнелия Нинова: "Богатите ще бъдат солидарни и тези, които имат над 10 000 лева месечен доход от заплати и наеми ще плащат двоен данък - 20 %."

На влизане в залата Корнелия Нинова категорично отрече тиражираната от някои печатни медии днес информация,че лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще бъде бъде българската кандидатура за еворкомисар.

Корнелия Нинова: "Неоснователни слухове, не сме обсъждали такова предложение."

На днешния пленум левицата обсъди още и проекти за предизборна платформа, за коалиционно участие на следващите избори и за нов устав както и подготовката на 49 конгрес в началото на февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничено движение заради церемонията по встъпване в длъжност на Румен Радев
Ограничено движение заради церемонията по встъпване в длъжност на Румен Радев
Бойко Борисов: Ако проявим разум ще продължим да градим в България
Бойко Борисов: Ако проявим разум ще продължим да градим в България