НОВИНИ

Ръководството на МВР връчи 341 нови служебни автомобила

На церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи 341 нови служебни автомобила. Те са предназначени за няколко областни дирекции на МВР, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

ръководството мвр връчи 341 служебни автомобила
bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 07.10.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на България през есента на 2016 г.

Автомобилите ще бъдат разпределени между 9 областни дирекции на МВР: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция "Жандармерия". Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.

Министър Младен Маринов пожела на полицаите да работят с тях в полза на хората.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Новите коли са предназначени за опазване на обществения ред в граничните зони. Те са за областните дирекции на МВР, на чиято територия има външни граници за ЕС. Друга част от тях ще бъдат разпределени в жандармерийските подразделения в страната, тъй като те основно участват в обезпечаването на малките населени места и труднодостъпните зони, където полицейски екипи не достигат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бразилия избира президент, фаворит е крайнодесен, подкрепен от Роналдиньо
Бразилия избира президент, фаворит е крайнодесен, подкрепен от Роналдиньо
Ден на ключови избори в Босна и Херцеговина
Ден на ключови избори в Босна и Херцеговина