НОВИНИ

Роби Уилямс получи награда "Икона" на Британската фонографска индустрия

Певецът и бивш член на "Тейк дет" Роби Уилямс получи престижната награда "Икона" на Британската фонографска индустрия, която присъжда музикалните отличия БРИТ

роби уилямс получи награда икона британската фонографска индустрия
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 08.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Докато Уилямс радваше публиката в лондонската зала "Трокси", към него изненадващо се присъединиха бившите членове на "Тейк дет" Гари Барлоу и Марк Оуен за изпълнение на хита "Back For Good" на групата. По-късно Барлоу и Оуен се върнаха на сцената, за да връчат трофея на Роби Уилямс, който напусна "Тейк дет" през 1995 г., за да гради самостоятелна кариера.

С наградата "Икона" на Британската фонографска индустрия досега са отличавани единствено Елтън Джон и Дейвид Боуи. Отличието е признание за изпълнители, оставили с творчеството си траен отпечатък върху британската култура.

"За мен е огромна чест да получа награда, с която досега са отличавани легенди и икони като Елтън и Дейвид", сподели Роби Уилямс.

Броени часове преди да бъде удостоен с приза, Уилямс оповести голямо европейско турне следващото лято заедно с поп дуото "Ирейжър". Изпълнителите ще изнесат 29 концерта в 18 страни. Концертната им обиколка ще започне с шоу в Манчестър, Великобритания.

Роби Уилямс не скри желанието си да участва на прочутия летен фестивал Гластънбъри. Певецът дори е предвидил няколко свободни дати, в случай че получи обаждане от организаторите на феста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любэ празнуват 20 години от издаването на Комбат с концерт в София
"Любэ" празнуват 20 години от издаването на "Комбат" с концерт в София
НАП-Добрич събра над 695 000 лева от неплатени глоби
НАП-Добрич събра над 695 000 лева от неплатени глоби