За първи път у нас робот започна работа в правния сектор. Технологичното чудо от няколко месеца помага в адвокатска кантора в София и резултатите от работата му са много добри.

Когато чуем за робот, обичайно си представяме, че той наподобява човешката анатомия - има глава, ръце или нещо подобно. В адвокатската кантора не е така - роботът е просто компютър. Той обаче извършва дейности, в които отменя адвокатите.

Кръстили го Папи и от 3 месеца той извършва за 5 минути дейности, които иначе отнемат часове на юристите. Например, извличането на информация от огромни масиви с данни за клиентите на определена компания за услуги. При това, за разлика от хората, роботът не прави грешки. Роботът следи движенията по дела и информира отговорния адвокат, извлича информация от различни източници.

Адвокат Галин Попов: Тази дейност, която Папи извършва, е дейността, с която разтоварихме колегите и всъщност увеличихме възможността им да вършат творческата работа.

В следващия етап от развитието си роботът ще придобие и аналитични умения и ще съветва адвокатите за възможни действия по съдебните дела.