НОВИНИ

Хора на хемодиализа влизат превантивно в АГ болниците заради времето

Родилки и хора на хемодиализа ще бъдат приети в хасковската болница, заради прогнозите за обилни снеговалежи и студено време. Днес бяха хоспитализирани 5 бъбречно-болни от малки населени места в областта.

bnt avatar logo
от В.Петкова
17:42, 05.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От здравната инспекция в Хасково препоръчаха хора на хемодиализа и родилки да бъдат приети в болниците, заради очакваното влошаване на времето.

Д-р Валентин Котларски: "Досега са приети пет души от отдалечени населени места, които евентуално ако има проблем с пътищата няма да могат да дойдат следващия път и затова остават тука и ще имат достъп до диализа."

В отделението има над 50 бъбречно болни пациенти, като голяма част са от близките градове и села. Те идват на диализа през ден. Всички са били информирани, че могат да останат в болницата, докато времето се оправи. Снежана от Меричлери, която е на хемодиализа от една година, обаче е отказала.

Снежана Ганчева: "Смятам да остана в Хасково при роднини, да не пътувам до Меричлери, защото пътя сигурно ще бъде лош и трудно ще стане придвижването с линейката."

Да остане у дома е пожелала и най-старата пациентка на отделението от Хасково, която е на диализа от 21 години:

Ембие Еминова: "Много е трудно така да се живее. Трансплантиран ми е бъбрек един път, обаче го отхвърлих. Въпреки че съм сама, искам да съм си вкъщи. Трудно е тука в болницата."

Всички пациенти, които не са пожелали да останат в болницата, са подписали информирано съгласие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лед и наноси затлачиха устието на река Велека
Лед и наноси затлачиха устието на река Велека
Красотата на зимата (ГАЛЕРИЯ)
Красотата на зимата (ГАЛЕРИЯ)