Родител на ученичка от 28-мо училище в кв. "Красна поляна" удари с глава в челото нейната приятелка петокласничка. Причината за агресията е, че двете деца се изгубили в района на училището и пострадалото дете не давало да се обадят на родителите си, за да не им се карат. Нападателят е задържан в полицията, а от училището приеха декларация, че се противопоставят на агресията.

Инцидентът е станал вчера, когато две приятелки петокласнички тръгнали да търсят сандвичи, заблудили се и не могли да открият пътя към училище. Едното момиче започнало да търси родителите си по телефона, а другото му забранило да говори, за да не им се карат.

В крайна сметка, децата успели да се върнат в учебното заведение и по-късно били извикани на разговор от ръководството. Докато давали обяснение пред директорката, влетял бащата на едното момиче и ударил в челото нейната съученичка.

Станимира Стоева, директор на 28 СУ: Неочаквано за всички, бащата на чуждото дете се приближи и с все сила го удари в главата.
- Как реагирахте?
Станимира Стоева, директор на 28 СУ: Ние му казахме, че за това нещо може да бъде съден, той каза, ще го излежа. След което дойдоха роднини на другото момиче, стана много неприятна ситуация да ви кажа, страшно много стрес е натрупан в българското семейство през последните години и агресията става терен в училище. Аз съм вече близо 40 години в системата на образованието, никога досега не съм ставала свидетел на толкова грозна сцена и в крайна сметка, нито един учител не може да предположи какво е скрито като гняв и агресия в един родител.
Георги Иванов, зам.-директор по учебната дейност: От името на училищното ръководство и на целия педагогически и непедагогически състав, категорично не толерираме прояви на агресия. Агресията е проблем на обществото не е на конкретно училище и бихме направили всичко възможност, за да предотвратим подобни прояви в бъдеще. За нас също беше шок.

Детето е с хематом на главата, а свидетелите на случилото се са потресени от реакцията на родителя. Мъжът е задържан за 24 часа от полицията, а по-късно съпругата му се е извинила на родителите на пострадалото дете.