НОВИНИ

Родители дариха кът за игра в зоопарка във Варна

Младо семейство от Варна събра средства, за да се построи кът за игра в градския зоопарк. Семейство Ралчкови започнаха събирането на средствата - като помолиха приятелите си вместо подаръци за първия рожден ден на двамата им сина, да дарят пари за детска площадка.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
11:13, 20.09.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Два месеца след рождения ден на близнаците Борил и Самуил във варненския зоопарк има детски кът, отговарящ на всички изисквания. В момента по нищо не личи как мястото е изглеждало преди.

Иванка Стоянова: Имаше остатъци от люлка и една много стръмна пързалка, която никак не беше удобна за малките деца.

За да се стигне дотук, обаче, майката на момчетата - Елена Раличкова им организира голям рожден ден в зоопарка с единственото изискване към гостите да дарят парите, предназначени за подаръци.

Елена Раличкова: Аз не очаквах да съберем толкова голяма сума - събрахме 1000 лева, за тези неща, които решихме да направим - пързалката и люлката, но не ни достигнаха почти 300 лева.

Тогава Елена се обръща към социалните мрежи с молба за помощ.

Елена Раличкова: В интерес на истината се включиха двама човека от София и трима от Варна, досъбрахме сумата от 300 лева.
Иванка Стоянова: Искаме да изкажем нашата голяма благодарност към това семейство, за тяхното голямо сърце, за тяхната голяма доброта.

За Раличкови това не е първата организирана от тях благотворителна инициатива и си обещават да не е последната.

Елена Раличкова: Сега съм заредена за много месеци напред, докато ми дойде следващата идея с какво мога да помогна на някого.

От зоопарка се надяват да се появят последователи на семейство Раличкови, които са готови да помогнат с каквото могат, мястото да стане още по-привлекателно за децата и техните семейства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения срещу заподозрения за взривовете в Ню Йорк и Ню Джърси
Повдигнаха обвинения срещу заподозрения за взривовете в Ню Йорк и Ню Джърси
Преди да настъпи есента
Преди да настъпи есента