НОВИНИ

Родители искат поставяне на видеокамери в детските ясли, градини и в училищата

Родители излизат на национален протест утре, 10 май, който ще е насочен срещу зачестилите прояви на физическо и психическо насилие над деца в ясли, детски градини и училища. Това се разбира от публикация в социалната мрежа на неправителствената организация - сдружение "За децата ни". Те поставят 11 искания, като на първо място е входящи ежегодни и инцидентни тестове за психологическа пригодност на педагозите и медицинските сестри яслите, детските градини и училищата. Според родителите, е задължително да има видео наблюдение във всяка от стаите на тези заведения и тези камери да бъдат с висока резолюция, за да се различват лицата. Какви други искания имат родителите, вижте в прякото включване на Карина Карайотова

bnt avatar logo
от Карина Караньотова
07:30, 09.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

От общинската дирекция, която отговаря за яслите казаха, че тече вече процедура по слагането на камерите.

Ето какво казаха някои от майките, които утре ще излязат на протест:

Теодора Алексиева: "Ние не целим само поставяне на камери в яслите. Искаме и в градините. Като цяло се стремим за цялостна промяна в образователната система. Тя не е изменяна от много години."
Анелия Гроздева: "Изгубила съм отдавана търпение към темата с образованието. От 20 години се говори за реформа, която не се състои. Има един демотивирани учители. В системата на образованието липсват хора, които могат да видят отвъд това, което се случва в момента."
Кристина Игнатиева: "Като майка, аз съм силно притеснена как ще пусна детето си на ясла, детска градина и в училище. От двегодишна възраст ние пускаме децата си в ръцете на образователната система и оттам нататък настъпва един пълен крах."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дончо Барбалов: Вече работим по поставяне на видеокамери в яслите
Дончо Барбалов: Вече работим по поставяне на видеокамери в яслите
Социална услуга ще помага на деца в Разград
Социална услуга ще помага на деца в Разград