Родители на деца от Сдружение "Деца с онко хематологични заболявания" излязоха на протест пред Министерство на здравеопазването. Те настояват процедурата, по която се отпускат неразрешени за употреба у нас онколекарства за болни от рак деца, да бъде улеснена.

Вижте повече от прякото включване на Мая Димитрова.

След няколко срещи със здравните власти, зам.-министърът на здравеопазването пое твърди обещания към родителите.

Жени Начева - зам.-министър на здравеопазването: Ще оптимизираме обхвата на документите, които се подават от лечебните заведения към касата, свързани с лечението на децата, сроковете за обработка на тези документи и на съответно взаимоотношенията между отделните лечебни заведения и институциите при осигуряване и снабдяване с необходимите лекарствени продукти. Мога да кажа, че господин Ананиев и ние като негов екип сме ангажирани проблемът най-после да намери своето решение.

Най-големите проблеми, според протестиращите, са сроковете за отпускането на лекарства, както и големият обем документация от болниците към НЗОК, за която отговорност носят родителите.

Протестната готовност остава, докато от здравното министерство не изпълнят обещанията си, категорични са родителите.

Планират протести за лечението на деца с онкозаболявания

Планират протести за лечението на деца с онкозаболявания

Процедурата, по която се отпускат неразрешени за употреба у нас онколекарства за болни от рак деца, ще бъде улеснена. Това стана ясно след среща на ро...