НОВИНИ

Родители се оплакват от побой в детска градина

2-годишно дете беше взето от детска градина в Панагюрище със синини по лицето и белези от ухапвания. Сигналът е подаден от бащата на детето. Той разпространи снимки в социалните мрежи. Учителката отрича да го е удряла и разказва, че то си играло с по-голямо дете.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:39, 07.09.2017
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Георги Налбантов, баща: Има снимки, на които е доказано, че има захапване. Това може да е от дете, на дясната снимка се вижда, че може да е захапано, но на лявата бузка му е цялата синя и на ухото, и зад него има синини и травми. Това не е възможно да е от дете. Как дете ще има сила да направи такова нещо? Бяхме до сега на доктор в Съдебна медицина и казват, че това не може да се получи от дете и е описано, че е от пръстите на възрастен човек или е ударено с тъп предмет.
Нели Караколева: Имам дъщеря на 21 години. Инцидентът с нея стана преди 17 години, не е била бита, но е затваряна в избата. Детето криеше една седмица от нас, отказваше да спи в детската си стая и спеше при мен и баща си. В последствие ние разбрахме каква е причината за нейния страх да спи сама.
Таня Коруджиева: Въпросната госпожа не ми е преподавала, но беше в групата на брат ми. Един ден отидох да видя брат ми, там си играеха децата. Била съм на 4 или 5-годишна възраст, взех една играчка и я хвърлих на земята. След това получих един страшен шамар. От шамара паднах и обърнах един шкаф и имам белег на носа от нея.

Анета Сапунджиева- директор на детска градина "Пролет": Имам 40 години педагогически стаж и за съжаление това е прецедент в практиката ми. Към 11 часа дойде колежката и ми вика: "Шефе, имаме лошо ухапване". Отидох и търся ухапване по ръчичката, защото децата в изблик на емоция се хапат по ръчичките. Тя ми вика: "Не, не на бузката". На дясната бузка захапано, на лявата леко пожълтяло. Явно детенцето е дърпало главичката и е пожълтяло.

Директорката на детската градина твърди, че дядото на пострадалото дете се върнал и ударил два шамара на учителката. Семейството категорично отрича да е имало насилие от тяхна страна. В детската градина няма видеонаблюдение. Кметът на Панагюрище разчита полицията и Агенцията за закрила на детето да стигнат до истината.

;

Какво точно се е случило в детската градина „Пролет“ в Панагюрище могат да кажат само разследващите, но до момента се знае, че двегодишният Красимир станал сутринта в 11 часа. От ръководството не намерили начин да се свържат с подителите на детето и да им кажат, че е претърпял инцидент. Дядото на детето го взел от детската градина, от там му съобщили за инцидента, но той забелязал, че и другата буза на момченцето е посинена.

Бащата разпространил снимките на сина си в социалните мрежи.

И други родители твърдят, че въпросната възпитателка Павлина Ерова се е държала агресивно с децата от детската градина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Районното мюфтийство в Благоевград дари храна за пострадалите при пожарите
Районното мюфтийство в Благоевград дари храна за пострадалите при пожарите
Има ли опасност преговорите за Брекзит да завършат без сделка?
Има ли опасност преговорите за Брекзит да завършат без сделка?