Стотици родители от цялата страна се обявиха против закриването на детски център в Пловдив. Той трябва да бъде съборен, тъй като според общината е незаконен, а новият устройствен план предвижда през това място да минава улица. Несъгласните с решението обаче са събрали над 2600 подписа с настояване обектът да бъде запазен.

Пловдив

Въпреки че имат всички необходими документи за работа, преди месец собствениците на детския център са получили писмо, че до 30 дни трябва доброволно да премахнат обекта си.

Валентина Тасева – собственик на детски център: Не ми дават никакво обяснение защо трябва да се премахне, какво трябва да се премахне, каква част пречи на този обект да съществува тук.

В центъра се организират много благотворителни инициативи за деца в неравностойно положение. Това помага за по-лесно им адаптиране.

Катя Балджийска: Той тук се научи да играе с деца, които имат проблеми. Той има приятелчета, които имат синдрома на Даун.

Анна Дамянова: Малко са хората, които обръщат внимание на децата с увреждания.

Явор: Центърът. Да не го затваряте. - Защо? - Ами да играем.

От районното кметство обясниха, че центърът се намира на общински терен. Обектът трябва да се премахне, защото голямата му част попада в проекта за изграждане на нова улица. Родителите се заканват, че няма да допуснат багерите.