Родители от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система внесоха тази сутрин в Столична община сигнал с 98 нарушения на директора на Втора детска градина "Звънче ". Нарушенията са засечени през последните два месеца. Става въпрос, че от общо 372 деца повече от половината са приети по "втория начин ", т.е чрез протоколи от лекарски комисии, ТЕЛК или работна група. Родителите искат да бъде проверено дали има необходимите документи за всеки отделен случай. Документи, които да доказват, че децата са хронично болни или със специални образователни потребности.

Васил Николов, председател на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система: Тези деца се вкарват по усмотрение на директора. Директорът ,ако реши може да го вкара, ако реши може да не вкара и това е един начин директорът да подбира кои деца да влязат в детската градина. Друг проблем ,който срещаме ние, е, че деца, които нямат такъв документ се записват, почват да посещават и в същото време стоят в системата, участват в класиране, заемат място в това класиране, класират са заедно с други деца и ако се класират, в последствие биват записани в системата, едни машинации,които не са добре. От общината искаме да бъде извършена проверка и носим петиция от стотици граждани, които се изправят в подкрепа на това да бъдем включени като граждански контрол наш представител по време на проверката.
Родители се съмняват за нарушения в приема в детска градина "Звънче" в София

Родители се съмняват за нарушения в приема в детска градина "Звънче" в София

Родители и учители сигнализират за масови нарушения при приема в още една столична детска градина. От Националния инициативен комитет за качествена и...