Установени са родителите на изоставеното дете в „Западен парк". Биологичният баща е в столичното Трето Районно управление, където ще бъде разпитан, а майката продължава да се издирва, съобщиха от МВР.

Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но след нахранване в болницата състоянието му е стабилизирано. Става въпрос за сравнително добре гледано бебе, уточняват от болницата. Очаква се детето да бъде изписано другата седмица.

Пред БНТ Георги Терзийски, началник на отдела Връзки с обществеността към Агенцията за социално подпомагане заяви, че детето ще бъде настанено в Дом за медико-социални грижи.

Георги Терзийски, началник отдел „Връзки с обществеността към АСП“: Нашият ангажимент е осигуряване на сигурна среда за детето, което в момента е в болница, неговото състояние е добро. При изписването детето ще бъде настанено в Дом за медико-социални грижи, което е първата мярка за закрила, след като се намерят родителите ще има последващи действия.