НОВИНИ

Родителите на убитото в час момче обвиняват учителите за смъртта му

Ден след трагедията в Славяново, родителите на убитото в час по биология момче обвиняват учителите за смъртта му. Семейството разказва, че двете деца имали конфликт от години и няколко пъти са сигнализирали за това ръководството на училището. Но въпреки това никой не е взел адекватни мерки. Съученикът, нападнал 14-годишния Радослав, е задържан за 24 часа.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:55, 04.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Почернените родители твърдят, че съученика на сина им Тони от години бил агресивен.

Бисер - баща на Радо: Те с това дете, постоянно си има конфликти, колко пъти сме заявявали. Колко пъти, 3-4, те защо лъжат, защо го отричат...
Елка - майка на Радо: Обвинявам ръководството в училището, защото няма дисциплина, пълна анархия.

За „По света и у нас " майката на виновното момче отрече синът ѝ да е тормозил редовно съученика си. Твърди още, че не е забелязала, той да е неестествено агресивен.

Красимира - майка на Тони: От първи клас до сега, все с него се заяждат. Вика, че леко го е ударил, паднал и припаднал. Трябва да има мерки в това училище.
;

По думите на директорката на училището Лиляна Манолова, в момента на спречкването целият училищен персонал е реагирал бързо и адекватно, но фаталния изход е бил неизбежен.

Лиляна Манолова - директор на училището в Славяново: Получава всъщност епилептичен гърч. То да ви кажа по-скоро не е имало такъв скандал в стаята между тях двамата, съвсем леко спречкване, което става за секунди.

Родителите на Радо обаче категорично отрекоха, че той да е страдал от епилепсия и показват медицински документи за това.

Елка - майка на Радо: Само очни болести. Нито със сърцето е бил зле, нито нищо.

С децата в училището в Славяново от днес започват работа психолози.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахват надписи и рисунки върху пловдивските тепета
Премахват надписи и рисунки върху пловдивските тепета
В Славяново е ден на траур в памет на починалия осмокласник
В Славяново е ден на траур в памет на починалия осмокласник