В памет на петимата български военнослужещи, които загинаха по време на атентата в база „Индия" в иракския град Кербала преди 15 години, днес най-елитните родни командоси се събраха на полигона край габровското село Мичковци за второто издание на състезанието COMMANDO CHALLENGE.

Мичковци, Габрово

Надпреварата включва елементи от обучението на всеки командос - тактическа полоса с препятствия, стрелба с дългоцевно оръжие, оказване на първа помощ и евакуация на ранени. Състезанието продължава два дни, като участниците са разделени в 20 отбора, а сред тях има и колеги на загиналите военнослужещи, сред които и един от най-тежко пострадалите при атентата в база „Индия" Стефан Драганов.


Стефан Драганов: "Нормален работен ден, като всички останали, в който попаднахме в реални бойни действия, загубихме част от екипа си, проляхме кръв. Трудно е да се преживее едно такова нещо. Благодарение на това, че предварително бях подготвен къде отивам и какво ще изпълнявам там, най-вероятно това ми помогна и да се върна обратно."
Цветина Цочева – организатор: "Участват около 20 отбора, като са разделени в два дена на цивилни и действащи служители, има представители от СОБТ, НСО, 61-ва бригада, Тихина, всеки който има възможност е дошъл да се състезава и да отдаде почит към загиналите българи."