Втори случай на блъснат пешеходец за последните десет дни в Русе, при който виновникът бяга от местопроизшествието. Днес близките на единия пострадал, който издъхва четири дни след катастрофата, излязоха на протест пред Съдебната палата. Те настояват водачът да бъде открит. Искат и повече информация за разследването.

Русе

41-годишният Пламен Младенов е блъснат от все още неизвестен автомобил вечерта на 9 октомври, на кръговото кръстовище на улиците „Шипка" и „Чипровци". Мъжът е пресичал на необозначено място, а след инцидента шофьорът е избягал. Роднините казват, че едва на другия ден по обяд са били уведомени за случилото се. Притеснени са и че не получават никаква информация за разследването.

Милка Матеева - майка на Пламен Младенов: На всеки се молим, никой нищо не прави, все обещават. А обещанието нищо не е. Не знам. Моите две деца останаха сираци.

Орлин Георгиев, който е племенник на загиналия, казва, че за разлика от полицията, е намерил свидетели, както и хората, които са оказали първа помощ на вуйчо му.

Орлин Георгиев: Стигнала са до това, че просто една червена кола е минала, но не могат дори да обяснят каква е колата. Ние искаме справедливост, искаме убиецът да се намери. Той е на свобода повече от 2 седмици.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви, че по случая е образувано досъдебно производство и че се разследва самоличността на шофьора. Чака се и експертизата на съдебния лекар, която да потвърди причините за смъртта. Чрез БНТ окръжният прокурор покани близките на загиналия мъж утре на среща.