НОВИНИ

Роднини на жертвите в самолетната катастрофа в Македония са дали ДНК проби

Продължава разследването на самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загина четиричленно българско семейство. Роднини на жертвите вече са дали ДНК проби, за да бъде потвърдена самоличността им. По-рано днес вътрешният ни министър Младен Маринов заяви, че България ще проведе свое разследване, паралелно с това на Скопие.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:40, 04.04.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Най-малко 30 дни ще са необходими на разследващите, за да станат ясни всички подробности около катастрофата на самолета "Чесна". Работи се по различни версии, но категорично е доказано, че на борда на машината не е имало експлозия.

Владимир Перев, журналист: Досега са направени 400 фотографии от счупения самолет. Направени са снимки от дрон. Проверява се и качеството на горивото и дали там е имало проблем.
;

В следствието ще участват и двама български специалисти, ще участват и специалисти от Германия, където е регистриран самолетът.

Потвърдено е, че пилотът сам е определил маршрута, по който ще лети.

Владимир Перев, журналист: На небето над Прилеп е потърсил разрешение да кацне на летището в Скопие и го е добил. Насочил се е към Скопие, но веднага след това е уведомил кулата, че все пак се насочва към София. След около 15 минути се е разбил.

Все още се проверяват разговорите между контролната кула и разбилия се самолет. Едва след като излязат резултатите от ДНК-анализите, ще може категорично да се твърди кои са загиналите български граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данаил Кирилов беше номиниран за министър на правосъдието
Данаил Кирилов беше номиниран за министър на правосъдието
Проверяват Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов
Проверяват Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов