Продължава разследването на самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загина четиричленно българско семейство. Роднини на жертвите вече са дали ДНК проби, за да бъде потвърдена самоличността им. По-рано днес вътрешният ни министър Младен Маринов заяви, че България ще проведе свое разследване, паралелно с това на Скопие.

Най-малко 30 дни ще са необходими на разследващите, за да станат ясни всички подробности около катастрофата на самолета "Чесна". Работи се по различни версии, но категорично е доказано, че на борда на машината не е имало експлозия.

Владимир Перев, журналист: Досега са направени 400 фотографии от счупения самолет. Направени са снимки от дрон. Проверява се и качеството на горивото и дали там е имало проблем.
Правят ДНК профил на близки на загиналото семейство при авиокатастрофата

Правят ДНК профил на близки на загиналото семейство при авиокатастрофата

Близки на загиналото българско семейство при авиокатастрофата ще пътуват до Северна Македония, за да им бъде взет ДНК профил, за да се установи по кат...

В следствието ще участват и двама български специалисти, ще участват и специалисти от Германия, където е регистриран самолетът.

Потвърдено е, че пилотът сам е определил маршрута, по който ще лети.

Владимир Перев, журналист: На небето над Прилеп е потърсил разрешение да кацне на летището в Скопие и го е добил. Насочил се е към Скопие, но веднага след това е уведомил кулата, че все пак се насочва към София. След около 15 минути се е разбил.

Все още се проверяват разговорите между контролната кула и разбилия се самолет. Едва след като излязат резултатите от ДНК-анализите, ще може категорично да се твърди кои са загиналите български граждани.

Пилотът на разбилия се край Скопие самолет е бил изряден

Пилотът на разбилия се край Скопие самолет е бил изряден

Самолетът, който се разби в Северна Македония е излетял в неделя от летище Лесново. Пилотът е имал сериозен опит и е излетял сам. От летището заявиха,...

Откриха телата на загиналите българи и останките от самолета в Северна Македония

Откриха телата на загиналите българи и останките от самолета в Северна Македония

Открити са телата на четиримата български граждани, които загинаха при самолетна катастрофа в Северна Македония. Жертвите са семейство - бизнесмен, съ...