НОВИНИ

Роднините на убития в Ханау Калоян: Очакваме съдействие от българските власти

До момента братовчедката и лелята на убития в германския град Ханау българин нямат никаква информация от германските власти кога ще могат да приберат тялото на Калоян. За "По света и у нас " Васка Велкова заяви ,че очаква съдействие от българските власти. Сподели и подозренията си,че причина за нападението е, че в двете заведения са се събирали предимно чужденци.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:16, 21.02.2020
Чете се за: 01:31 мин.
У нас

Васка Велкова, първа братовчедка на убития Калоян: Нямам думи да го опиша, много ни е тежко на цялата фамилия и тук в Германия има протести и се събират в памет.

Молбата на семейството е за подкрепа от всички български власти.

Васка Велкова: Да си приберем тялото колкото е възможно по-бързо и ние да се приберем. Искам да си вземем неговите вещи каквито още нямаме - колата му стои пред заведението, негови лични документи, негови лични неща искаме да си приберем и никой не ни казва кога и как всичко ще стане.

За "По света и у нас" Васка разказа, че Калоян се е познавал със собственичката на заведението, която е българка. Самата Васка обаче не знаела нито името, нито телефона й. Попитахме я и дали той е работел в това заведение или само го е посещавал.

Васка Велкова: Сега да ви кажа, да. По принцип е ставало въпрос и за работа, че той ходи следобяда да й помага, да работи там.Той е отишъл да работи да си изкара някакви пари.

Въпрос: А с нея какво се случва в момента?

Васка Велкова: С нея - вчера е посетила стринка ми тук, обискована е, взета й е кола, ключове, телефон, всичко. Гледали са на камерите всичко какво как е станало. Обяснила е на стринка ми как е станало всичко. Знам го, но е много противно да го разказваме пред целия български народ.

От думите на Васка разбираме, че собственичката живее един етаж над заведението и по време на стрелбата не е била вътре в него.

Въпрос: Тоест по време на стрелбата не е била вътре?

Васка Велкова: Той е бил сам самичък вътре, ровил си е в телефона, влиза тоя и започва.

Въпрос: А по принцип ходят ли други българи, какви хора ходят в това заведение?

Васка Велкова: Аз доколкото знам там ходят не само българи, там ходят и румънци, поляци, всякакъв народ. Това не е кой знае какво луксозно заведение. Това е заведение за работници, които като свършат, и го посещават това заведение.

Според информацията, с която до момента разполага Васка, основно от германските медии именно факта, че в това заведение ходят чужденци е станал причина за нападението.

Васка Велкова: Гледам новините тук, че той говори в ютюб, че преди това е написал писмо и той е бил нацист. Казал е, че не иска да вижда "аутлендъри" - така ги наричат тук чужденци. Той е влезнал първо в шиша бара, застрелял е 6 човека. После е влязъл при Калоян.Това е разстояние от шиша бара до бара, в който е бил братовчед ми не повече от 5 крачки. Може би преди това да ги е следил.

За "По света и у нас" генералният ни консул във Франкфурт Антоанета Байчева каза, че е в постоянна връзка с роднините на Калоян и че, за съжаление, въпреки многобройните опити, до момента от германската полиция не дават никаква информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словесен дуел между депутати от ВМРО и Атака в парламента
Словесен дуел между депутати от ВМРО и "Атака" в парламента
Борисов отхвърли обвинения в испанската преса за пране на пари
Борисов отхвърли обвинения в испанската преса за пране на пари