НОВИНИ

Родният дом на Грейс Кели ще бъде отворен за посещения

Родният дом на американската актриса Грейс Кели (1929-1982) във Филаделфия ще бъде открит за посетители. Това съобщи нейният син от брака ѝ с принц Рение III княз Албер II в интервю за списание „Пипъл“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:32, 31.01.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още
родният дом грейс кели отворен посещения

По думите му това може да стане през 2018 г. или дори по-рано. Освен като място за посещения на почитатели, сградата ще помещава и регионалния офис на фондацията Princess Grace Foundation, както и местен клон на библиотеката, открита в Монако в чест на актрисата след смъртта ѝ.

Въпреки, че ще може да се посещава княз Алберт II заяви, че мястото няма да е музей, а в сградата след основен ремонт ще се организират периодично различни мероприятия и екскурзии.

Триетажната къща в колониален стил има шест спални и е построена от бащата на Кели през 1935 г. През миналата година синът ѝ я купува за сумата от 754 000 долара.

Рение III и Грейс Кели се женят през 1956 г. Заедно имат три деца – принцесите Каролина и Стефания, както и брат им Алберт II. Преди да се омъжи актрисата участва в редица филми на режисьора Алфред Хичкок като „Набери „М“ за убийство“ от 1954 г., „Прозорец към двора” от 1954 г. и „Да хванеш крадец“ отново от 1954 г. През 1955 г. тя получава награда „Оскар“ за ролята си във филма „Провинциалистката“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП-Русе преизпълни плана за приходите
НАП-Русе преизпълни плана за приходите
Хърватия се готви да върне задължителната военна служба
Хърватия се готви да върне задължителната военна служба