НОВИНИ

​Рок на Нова година в Пловдив

Утре вечер рок фенове от цялата страна се събират в Пловдив, за да посрещнат Новата 2016-та година и най- вече да изживеят заедно концерта на Николо Коцев и неговата група "Кикимора" с един от най-добрите съвременни вокалисти - норвежката звезда Йорн Ланде. Броени часове преди голямото събитие, наш екип провери как върви подготовката и какви са очакванията на хората, които ще дойдат на площада в града под тепетата в Новогодишната нощ.

bnt avatar logo
от Таня Матева, Тодор Литовски
18:54, 30.12.2015
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Строежът на сцената, на която ще се качат известните рок изпълнители, върви с пълни обороти. Сцената за новогодишният концерт в Пловдив ще бъде на 3 нива - това е изискването на изпълнителите.

Кирил Велчев - началник на отдел "Култура" в община Пловдив: "На последното ниво ще бъде качена барабан секцията. 7 или 8 китари ще бъдат качени на рок музикантите. На сцената ще бъдат ситуирани газови гъби-печки за да могат да свирят на китарите."

Група "Кикимора" ще излезе на сцената в 22 часа.Час по- късно към тях ще се присъедини и Йорн Ланде. Шоуто ще продължи до полунощ.

Николо Коцев - музикант: "Изпълняваме една добре балансирана смесица от авторска музика и кавър парчета, които всички знаят, както и "Кикимора", така и гост-вокалиста Йорн Ланде изпълняваме неща на "Deep Purple", "Rainbow", Дио, много интересна хубава програма, която със сигурност ще се хареса на всички."

А феновете вече отброяват минутите в очакване на концерта.

Владислав Ботев: "Самият факт, че на мен ми се обадиха от хора от София, Асеновград, Пазарджик, откъде ли не, от Бургас, това означава много за това, което се случва в Пловдив и ще се случи."

Ако все пак не успеете да дойдете в града под тепетата в новогодишната нощ, можете да останете на топло пред телевизорите, защото БНТ 2 ще излъчи пряко от Пловдив целия концерт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени, но дискретни мерки за сигурност в София в новогодишната нощ
Засилени, но дискретни мерки за сигурност в София в новогодишната нощ
Кралска суматоха на летище в Швейцария
Кралска суматоха на летище в Швейцария