НОВИНИ

Рок миньори в Австралия

Един от най-големите миньорски комплекси на територията на Австралия е въвел нов начин за поддържане щастието на служителите. Комплексът притежава специална стая, в която музикално надарените миньори могат да свирят рок музика по време на обедни почивки или преди работни смени.

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 19.03.2019
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Това може да изглежда като обикновена музикална сесия на някоя гаражна банда, но всъщност са австралийски миньори, които релаксират преди да започне нощната им смяна в златна мина. Работниците репетират в специално изградена музикална стая.

Бърни Ралф - миньор: За нас миньорите, работният ден може да бъде изключително монотонен и затова подобни възможности ни доставят радост.

Около 750 души работят в златните мини, но те, за разлика от други, могат да ползват услугите на фитнес зала, плувен басейн и игрище за мини голф. Всички тези развлекателни дейности са изградени с инвестиции от концесионерите.

Андрю Байуатър - генерален ръководител на миньорския комплекс: Изградихме тези съоръжения с цел да разнообразим живота на служителите ни и по този начин да намалим риска те да развият психични заболявания.

Този риск при миньорите не е за подценяване. Проучване на университета Къртин в Австралия показва, че е всеки трети миньор развива някаква форма на психично разстройство.

Джеръми Галовей - служител в мината: Музикалната стая е дар за всеки един от нас, защото без нея хората нямаше да се забавляват по този начин.

Макар и не всички миньори да имат музикален слух и опит, това не им пречи да свирят ежедневно рок енд рол, преди да влязат в недрата на земята. Всъщност крайният резултат не звучи никак зле.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В памет на жертвите в Утрехт: ​Знамената в Холандия​ ще са свалени наполовина
В памет на жертвите в Утрехт: ​Знамената в Холандия​ ще са свалени наполовина
Димо Гаяуров: Няма връзка между стрелбата в Утрехт и тази в Крайстчърч
Димо Гаяуров: Няма връзка между стрелбата в Утрехт и тази в Крайстчърч