НОВИНИ

Рок звезда на демократите влиза в надпреварата за Белия дом

Изгряваща звезда на Демократическата партия се включи в надпревата за Белия дом на следващите избори през 2020 г. Бившият представител на Тексас в Конгреса БЕто О`Рурк обяви, че се кандидатира за номинацията на своята партия за президент.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
20:34, 14.03.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Дали Бето О`Рурк ще е рок звездата на демократите в кампанията 2020, както мнозина се надяват - кандидатът тепърва трябва да покаже в следващите месеци пред избирателите.

Той обяви амбициите си за Белия дом във видеопослание, в което определи моментът на изпитание като възможност за страната.

Бето О`Рурк, кандидат за президент от Демократическата партия: Предизвикателствата от взаимосвързаните кризи в нашата икономика, демокрация и климат, никога не са били по -големи. И те или ще ни погълнат, или ще ни разкрият възможност да разгърнем гения на САЩ.

Роден в Ел Пасо, Тексас, 46-годишният О`Рурк беше незабележим в ролята си на конгресмен. Но привлече погледите с кампанията си за Капитолия миналата година срещу републиканеца Тед Круз, от когото загуби.

С инерцията оттогава О`Рурк започва незабавно обиколка за срещи лице в лице с избирателите - от ключовия щат Айова. Тексасецът е твърдо против изграждането на стена по границата с Мексико.

Но докато стигне до заветния момент да спечели номинацията на партията,е бори за поста, той трябва да се пребори с останалите дузина претенденти. Сред желаещите да се изправят срещу Доналд Тръмп са други големи имена сред демократите - Бърни Сандърс, Джо Байдън, Камала Харис, Елизабет Уорън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2 месеца преди посещението на папата: В Раковски започнаха ремонти
2 месеца преди посещението на папата: В Раковски започнаха ремонти
Британският парламент гласува за отлагане на Брекзит
Британският парламент гласува "за" отлагане на Брекзит