НОВИНИ

Рокади в правителството на Мексико след визитата на Тръмп

Противоречивата визита на Доналд Тръмп в Мексико стана причина и за рокади в мексиканското правителство. На пресконференция тази нощ президентът на страната Енрике Пеня Нието обяви, че е приел оставката на финансовия министър на страната. На поста му ще бъде назначен досегашния министър на социалното развитие.

Георги Петров
от Георги Петров
08:47, 08.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Мексикански дипломати потвърдиха пред медиите, че ключовата роля на досегашния финансов министър Луис Видегарай Касо в организацията на посещението на Доналд Тръмп в Мексико е основна причина за неговото уволнение.

Републиканският кандидат за президент на САЩ, известен с плановете си да построи стена по границата с Мексико, бе поканен на разговор с Енрике Пеня Нието с надеждата да се постигне спокоен и дипломатичен тон между двете страни.

Срещата протече гладко, но само часове след нея на своя предизборна реч във Финикс, Аризона, ексцентричният милиардер вече обещаваше на своите поддръжници, че Мексико ще плати на 100 процента за граничната стена между двете страни.

Дипломатическото фиаско донесе много остри критики за президента Енрике Пеня Нието, който бе призован да поиска извинение от Тръмп за обидните му думи. На мястото на Луис Видегарай Касо е назначен Хосе Антонио Меаде, досегашният министър на социалното развитие, който има и опит като финансов министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деретата над Варна се нуждаят от укрепване, за да не се изгубят евросредства
Деретата над Варна се нуждаят от укрепване, за да не се изгубят евросредства
На остров Родос се открива Конференция за сигурност и стабилност
На остров Родос се открива Конференция за сигурност и стабилност