Напрежение в русенските квартали "Тракцията" и "Селеметя", където е живял заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров. В късния следобед около 20 рокери са нахлули и в двата квартала и са започнали да форсират моторите си. Хората се страхуват от отмъщение. В "Селеметя" дори са се въоръжили с брадви, а част от жените са напуснали домовете си в квартал "Тракцията" и за по-голяма безопасност сами са дошли в двора на Второ Районно управление.

Източници на БНТ споделиха, че рокерите са направили обиколките за респект, без да имат намерение да се стига до безредици. Ромите обаче твърдят, че един от мотористите е ударил момче пред местно заведение в "Тракцията", защото е искало да ги снима. То е било откарано в болницата с охлузни рани.

Официалната информация на МВР обаче е друга – че няма данни за напрежение и подаден сигнал за сбиване. Полицейските патрули и жандармерията ще останат в квартала през цялата нощ.

Напрежение в ромската махала в Русе след жестокото убийство на Виктория

Напрежение в ромската махала в Русе след жестокото убийство на Виктория

Напрежение в ромската махала в Русе тази вечер. Шест дни след убийството на Виктория Маринова в квартала, където последно е живял заподозреният за уби...

Няма никакви пречки за връщането в България на Северин Красимиров

Няма никакви пречки за връщането в България на Северин Красимиров

Процедурата по екстрадицията на заподозрения за убийството на Виктория Маринова придобива бърз развой. Прокуратурата в град Целе съобщи за "По света...