НОВИНИ

Рокерски протест по време на дело за катастрофа с двама мотористи

Съдът наложи домашен арест на турския гражданин Фарук Бекташ, обвинен за тежката катастрофа край Драгоман, при която загинаха мъж и жена на мотоциклет. Инцидентът стана в неделя в 5 и 20 сутринта. На заседанието дойдоха десетки рокери, приятели на загиналите при инцидента Бойко и Таня Бойкови. Те поискаха справедливост и затягане на контрола по пътищата.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
21:17, 28.07.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Съдът пусна под домашен арест турския гражданин Фарук Бекташ, обвинен за катастрофата край Драгоман, при която загинаха мъж и жена на мотоциклет. За заседанието дойдоха десетки рокери, които се обявиха за затягане на контрола по пътищата. Инцидентът стана в неделя в 5 и 20 сутринта.

Решението беше посрещнато с гневни възгласи от рокерите в залата, които се опасяват, че той Бекташ ще напусне страната и няма да понесе отговорност.

Съдът прецени, че арестът е твърде тежка мярка. Мотивът - обвинението е по непредпазливост, Бекташ е пенсионер, не е осъждан, съдейства на разследването и е наел жилище в София.

Красимир Дерменджийски - прокурор: Представеният договор в днешното съдебно заседание, по силата на който лицето е наело жилище на територията на София по никакъв начин не може да обуслови, че той няма да се отклони при така взетата мярка за неотклонение.

Прокурорът ще настоява за постоянен арест пред горната инстанция. Междувременно на Бекташ ще бъде наложена забрана да напуска страната. Приятелите на загиналия Бойко Бойков разказаха, че бил образцов водач с много опит. Те настояват държавата да вземе мерки - двойни мантинели, шумяща маркировка, повече патрули и радари по критичните отсечки.

Сергей Ценков: Моторът е 520 килограма, те са 180 кг двамата. Това са 700 кг. Той ги е помел, минал е през мотора, разкъсал ги е в мантинелата, разкъсал е самата мантинела и 50 метра се е влачил в полето. Разбирате за каква бясна скорост става дума.
Андрей Андреев: Ако трябва ще им искаме бележки от хотели, че са спали. Господ знае какво да им искаме вече. Просто той три дни не спи, влиза тука и знае че като мине в България за 10 евро може да кара с 200 и това е, минава през тебе, дали ще сме ние, дали ще е с лека кола.

Бекташ и жена му се прибирали от Германия към Турция. По първоначалните данни мерцедесът им е навлязъл в насрещното платно. На мястото маркировката е непрекъсната. В кръвта на турския шофьор не е открит алкохол. Тепърва експертизи ще изясняват причината за навлизането на колата в насрещното платно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контрабандни цигари задържаха на Кулата
Контрабандни цигари задържаха на Кулата
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Улични печати разкрасяват спомени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Улични печати разкрасяват спомени