НОВИНИ

"Ролинг Стоунс" с ретроспективна изложба в Лондон

След историческия концерт в Хавана, тази вечер музикантите от "Ролинг Стоунс" ще зарадват почитателите с голяма ретроспективна изложба на групата, която се открива в лондонската галерия "Саачи".

Златина Петкова
от Златина Петкова
22:41, 05.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още
ролинг стоунс ретроспективна изложба лондон

Изложбата е кръстена "Ексхибиционизъм" и проследява 54-годишната история на групата. 500 експоната, сред които китари, сценични костюми, постери, албуми и неиздадени записи ще разкажат как никому неизвестната лондонска банда от началото на 60-те години на миналия век се превърна в културната икона, която е днес.

72-годишният Мик Джагър сподели, че отдавна са замисляли подобна изложба, но едва сега са успели да я осъществят.

Мик Джагър, фронтмен на "Ролинг стоунс": "Ние сме една от най-значимите рок групи в историята на музиката, не можете да го отречете. Наред с "Бийтълс", "Лед Цепелин", "Пинк Флойд". Но ние продължаваме да свирим. Много съм горд с това, което сме постигнали. Мисля, че тази изложба много добре показва какво сме направили".

Сред експонатите има и творби на известни художници, дизайнери, писатели, сред които Анди Уорхол, Александър Маккуин и Мартин Скорсезе. Ще бъдат показани и черно-бели снимки на членовете на бандата още като деца.

За безценните китари на музикантите е отделено специално пространство. Посетителите ще могат да чуят редки записи на рок динозаврите в интерактивно шоу. Изложбата ще продължи до 4 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитват транспортния министър в столичното следствие заради далаверите в ДАИ
Разпитват транспортния министър в столичното следствие заради далаверите в ДАИ
Хванаха бракониери в Сребърна
Хванаха бракониери в Сребърна