НОВИНИ

„Ролс Ройс“ представи новия модел на легендарната серия „Фантом“

Почитателите на британската марка помнят мотото на основателите ѝ Чарлз Ролс и сър Хенри Ройс: „Вземи най-доброто, което съществува, и го подобри.“ В духа на тази традиция излиза осмото издание на „Ролс Ройс“ Фантом.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:45, 28.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още
ролс ройс представи новия модел легендарната серия фантом

Техническите характеристики са впечатляващи. Автомобилът има съвсем ново алуминиево шаси. Познатият 6,75-литров V-образен 12-цилиндров двигател е силно модифициран. С две турбини той развива 563 к.с. Лимузината с тегло 2,7 тона ускорява до 100 км/ч. само за 5,3 сек.

Торстен Мюлер Йотвьос, главен изпълнителен директор на „Ролс Ройс Моторс“: Моделът Фантом е символът и върхът на лукса и е сред най-търсените луксозни артикули в света. Той е основен символ на самата марка „Ролс Ройс“. Това е най-дългата линия в историята на автомобилите - над 90 години.

Компанията припомни част от историята си - с коли на прочути собственици на Ролс Ройс, сред които са Джон Ленън, Фред Астер и британската кралица. Миналата година подразделението на БМВ е увеличило продажбите с 6% и е доставило над 4 000 автомобила на отбрани клиенти по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Законът за антируските санкции е предаден за подпис на Тръмп
Законът за антируските санкции е предаден за подпис на Тръмп
Суджук срещу скрап
Суджук срещу скрап