НОВИНИ

Ром нападна полицай при издирвателна акция в Горна Оряховица

Служител на районното полицейско управление в Дупница е прострелял в крака 26-годишния Стефан, жител на ромската Горна махала в града. Инцидентът е станал по време на полицейска акция. По данни на полицията пострадалият мъж е криминално проявен и е осъждан многократно. Наскоро той е изтърпял ефективна присъда за извършено престъпление. Няма опасност за живота на простреляния, който е настанен за лечение в столична болница.

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 24.07.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Инцидентът е станал днес след обяд при издирвателна полицейска акция в Горна махала. Двама полицейски служители са посетили адреса на криминално проявения 26-годишен Стефан във връзка с разследване на множество кражби. Според прокуратурата търсеният мъж е нападнал с нож единия от полицаите, който за да предотврати удара е произвел предупредителен изстрел във въздуха.

Пострадалият 26-годишен Стефан живее в тази къща зад мен. Неговите близки разказаха, че полицаят е започнал да нанася удари по него без причина.

Прокуратурата е започнала досъдебно производство срещу полицейския служител,който при изпълнение на служебните си задължения е причинил средна телесна повреда на пострадалото лице - каза районният прокурор Даниела Гюрова.

Даниела Гюрова, районен прокурор в Дупница: По първоначални данни е предизвикан и е довело до произвеждането на един предупредителен изстрел а вследствие на това втори който е наранил крака на пострадалия.

На простреляният млад мъж е оказана първа помощ в спешния център в Дупница, след което е транспортиран в столична болница и е без опасност за живота, каза районният прокурор Гюрова. Разпитани са двамата полицаи и се събират още доказателства за изясняване на случая. Разследването се води от следовател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събарят рибарския клуб в Резово
Събарят рибарския клуб в Резово
Къшнър заяви, че не е влизал в сговор с Русия
Къшнър заяви, че не е влизал в сговор с Русия