НОВИНИ

Роман Полански смята да се върне в САЩ

Световно известният кинорежисьор Роман Полански смята да се върне в Съединените щати, където го издирват за обвинения в изнасилване на малолетна. Случаят е отпреди 40 години. Американското правосъдие така и не успя да получи екстрадиране на Полански от Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 17.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света

83 годишният Полански мисли да се върне в Щатите и да сложи край на аферата , която петни от години авторитета му при условие, че не влезе в затвора. Това съобщи адвокатът му. Полански вече отказа да оглави церемонията по връчването на френските кинонагради Сезар. Молбата му ще бъде разгледана следващата седмица. Режисьорът на "Пианистът" иска да приложи споразумение от 1978 ма според което, тогавашният американски прокурор е приел Полански да остане зад рашетките само 48 дни.

Съдията по делото обаче променя решението си и иска Полански да бъде затворен за години. Обвиненият в изнасилването на 13 годишно момиче бяга от Америка в Европа. Съдията по делото почина през 93 та. Полански се надява, че точно промяната в позицията на магистрата ще му помогне да прекрати съдебното преследване срещу него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР започва проверка в „Топлофикация Габрово“
КЕВР започва проверка в „Топлофикация Габрово“
С общински средства ще бъдат реставрирани археологически обекти във Варна
С общински средства ще бъдат реставрирани археологически обекти във Варна