Като поредния акт на вандализъм определи министърът на отбраната Красимир Каракачанов нападението над петимата курсанти. Това заяви той на церемония в Министерството на отбраната, на която ученици от Златарица поздравиха Каракачанов по случай Ромската Нова година - Василица. Междувременно десетки роми протестираха пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера.

Непредизвикан вандалски акт - така вицепремиерът Красимир Каракачанов определи нападението над петимата курсанти от 34-годишен мъж с 43 престъпления.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Излиза с брадвата и почва да думка по колата. Поредният случай, който показва, че има проблем в обществото. Това не се решава с протести. Тези проблеми в обществото се разрешават с честно говорене.

А пред Министерския съвет роми поискаха равно третиране.

Десетките роми, събрали се пред МС, поискаха оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов, защото се чувстват обидени от неговото отношение.

Красимир Каракачанов определи проблема с ромската престъпност като болен въпрос

Красимир Каракачанов определи проблема с ромската престъпност като болен въпрос

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който вчера беше във Войводиново, определи проблема с ромската престъпност като изключително болен въпрос. Според...

Протеста организира председателя на сдружение "Единство", който внесе сигнал срещу вицепремиера в Комисията за защита от дискриминация заради изказването му, че ромите са „нагли“.

Ачо Георгиев, предс. на сдружение „Единство“: Кои цигани са нагли? Искам да попитам кои цигани са нагли? Това е битово престъпление, има прокуратура, има съд. Да си го приберат и да си го осъдят.
Александър Методиев - Бат Сали: Не може един вицепремиер, който е е на всички български граждани, независимо от техния етнос, да говори така целенасочено срещу един етнос.
Иван Тодоров, център „Амалипе“: Бакалавър съм по теология и педагогика, магистър по политология, дипломация и национална сигурност. Днес съм докторант по етнология. От кое трябва да се срамувам?
Каракачанов с нов коментар за напрежението във Войводиново

Каракачанов с нов коментар за напрежението във Войводиново

За пореден ден Каракачанов коментира и напрежението в село Войводиново.

Каракачанов заяви, че няма за какво да се извинява. Днес той прие деца от Златарица и ги посочи за пример.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Виждате ги тези деца, те не са първи клас, те са между 4 и 6 клас, тоест те ходят на училище, техните родители са съвестни хора, които си възпитават децата. Ония двама извършители във Войводиново на по 17 и 20 години не говореха български език.

От ВМРО поискаха изслушване в НС на Комисията за защита от дискриминация заради безпристрастността на органа. Повод за това стана сигнал на Ачо Йорданов срещу Каракачанов за насаждане на дискриминация. След това се появи снимка, на която се вижда, че ръководството на Комисията седи на една маса в неформална обстановка с Ачо Йорданов, според ВМРО.