НОВИНИ

Росен Плевнелиев се срещна с украинския президент Петро Порошенко

Президентът Росен Плевнелиев се срещна днес в Киев с украинския си колега Петро Порошенко, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Плевнелиев е призовал за мирно уреждане на конфликта в източната част на страната и е потвърдил подкрепата на България в процеса на асоцииране на Украйна с ЕС и за сближаване с НАТО. В Киев българският държавен глава беше удостоен с наградата „Личност на годината - 2015" на Украйна. Българският държавен глава получи престижното отличие за своята обществена и политическа дейност в европейски и международен план, както и за приноса си за укрепване на отношенията на Украйна с международната общност.

росен плевнелиев срещна украинския президент петро порошенко
bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 26.03.2016
Чете се за: 00:15 мин.
По света
"Тази награда е признание за последователната българска подкрепа за суверенитета, независимостта и европейската перспектива на Украйна. Тя е ясен израз на искреното приятелство между нашите страни и народи“, подчерта в изказването си Росен Плевнелиев.

Президентът добави, че това най-високо отличие е и знак на признание към над 250 хиляди етнически българи в Украйна, които формират най-голямата историческа българска общност в чужбина, която е мост на приятелство и сътрудничество между двете държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още от разпита на Салах Абдеслам
Още от разпита на Салах Абдеслам
Белгийските власти отмениха марша против страха в Брюксел
Белгийските власти отмениха "марша против страха" в Брюксел