В Брюксел днес заседава Съвета на транспортните министри от ЕС. Българският министър Росен Желязков обсъжда с колегите си пакета "Мобилност" и възможните по-нататъшни действия на България. Битката за реформа в пакета "Мобилност" не е загубена. Това обяви в ефира на БНТ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Според него, вчерашното гласуване в транспортната комисия на Европейския парламент, само очертава рамката на новите преговори. Превозвачите продължават да настояват, че част от текстовете в пакета са неприложими и небалансирани.

Йордан Арабаджиев - изп. директор на Съюз на международните превозвачи: Следващата седмица имам много работа, много срещи. В тези срещи трябва да се опитаме да убедим колегите от всички институции, че наистина това, което е предложено, не е балансирано. И в тази посока ние очакваме, че ще стигнем до едни приемливи текстове, в които при всички положения ще доведат до отпадане на връщането на камиона като изискване. Очакваме да водим разговори по отношение на почивките, че докато не бъдат изградени съответните паркозони, не би следвало да се прилага това ограничение.