Само с два гласа разлика Европейският парламент реши пакетът „Мобилност“ да все пак бъде гласуван в пленарна зала в сряда. По този повод транспортният министър Росен Желязков сподели пред БНТ, че е разочарован от решението на европейските депутати и от отсъствието на тримата български евродепутати, чиито гласове са можели да обърнат резултата.

Цялото му интервю пред БНТ гледайте във видеото:

„Преди малко споделих разочарованието си - пак ще повторя - бесен съм“ - това заяви пред камерата на БНТ транспортният министър Росен Желязков.

Той изрази разочарованието си от отсъствието на тримата български евродепутати, чиито гласове са можели да обърнат гласуването.

Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Първо, искам да благодаря на колегите, които бяха в зала и показаха единство и национална отговорност. Показаха, че българите сме силни, когато сме заедно.
Два гласа не стигнаха за отпадане на пакета "Мобилност"

Два гласа не стигнаха за отпадане на пакета "Мобилност"

Само с два гласа разлика Европейският парламент реши пакетът "Мобилност" да все пак бъде гласуван в пленарна зала в сряда. Трима български евродепутат...

Заради смущенията на франкфуртското летище седем евродепутати за малко да закъснеят за гласуването, но все пак са успели да стигнат, допълни той.

Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Този нефелен пакет за „Мобилност“ няма място в европейското законодателство.

Следващият европарламент трябва да направи по-добро законодателство по въпроса, заяви транспортният министър.

Превозвачите ще протестират в Страсбург, ако пакет „Мобилност“ бъде гласуван

Превозвачите ще протестират в Страсбург, ако пакет „Мобилност“ бъде гласуван

Ако европейските депутати решат т.нар. пакет „Мобилност“ да бъде гласуван в ЕП в сряда, българските превозвачи са готови на ефективни стачни действия...