НОВИНИ

Росен Желязков за пакета „Мобилност“: Бесен съм

Само с два гласа разлика Европейският парламент реши пакетът „Мобилност“ да все пак бъде гласуван в пленарна зала в сряда. По този повод транспортният министър Росен Желязков сподели пред БНТ, че е разочарован от решението на европейските депутати и от отсъствието на тримата български евродепутати, чиито гласове са можели да обърнат резултата.Цялото му интервю пред БНТ гледайте във видеото:

Николай Минков
от Николай Минков
20:09, 25.03.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

„Преди малко споделих разочарованието си - пак ще повторя - бесен съм“ - това заяви пред камерата на БНТ транспортният министър Росен Желязков.

Той изрази разочарованието си от отсъствието на тримата български евродепутати, чиито гласове са можели да обърнат гласуването.

Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Първо, искам да благодаря на колегите, които бяха в зала и показаха единство и национална отговорност. Показаха, че българите сме силни, когато сме заедно.
;

Заради смущенията на франкфуртското летище седем евродепутати за малко да закъснеят за гласуването, но все пак са успели да стигнат, допълни той.

Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Този нефелен пакет за „Мобилност“ няма място в европейското законодателство.

Следващият европарламент трябва да направи по-добро законодателство по въпроса, заяви транспортният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още няма подкрепа за Брекзит в Британския парламент
Все още няма подкрепа за Брекзит в Британския парламент
Фелдшерите протестират с искане за собствена съсловна организация
Фелдшерите протестират с искане за собствена съсловна организация