НОВИНИ

Ройшин Мърфи събра многохилядна публика на фестивала "Франкофоли"

Ройшин Мърфи събра многохилядна публика на фестивала "Франкофоли". Ирландската певица излезе на сцената в Благоевград и остана на нея близо два часа. Повече подробности за атмосферата на събитието вижте в репортажа на Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
09:10, 23.06.2018
Чете се за: 00:59 мин.
Още

Провокативното й поведение веднага привлича вниманието. Но щом чуеш красивия глас на Ройшийн Мърфи, разбираш, че ексцентричността и ярките цветове са само допълнение към излъчването на ирландската певица. Свързваме я с "Молоко" и електронната музика, а бунтарските времена и 90-те са важни моменти в печелeнето на световна слава и публика.

Ройшин Мърфи: Всичко се промени толкова много от 90-те насам. Най-хубавата промяна според мен е, това че мога да общувам директно с моите фенове и да им кажа какво ново сме правили днес, да го споделя в Инстаграм или Фейсбук. Мисля, че днес сме по-отворени от всякога. За артист като мен, който обича и музиката, и сценичните изпълнения, промяната е положителна и означава много.
Времената са прекрасни за артисти като мен. През 90-те беше трудно. Преди всичко беше много по-подредено и сруктурирано - записваш видео тук, споделяш послание там, докато сега този контрол го няма и мога да се разхождам навсякъде като диво животно. Послендият проект, който подготвям, е с денс музика . В него има има и хаос, но в същото време музиката е много въздействаща.
;

На въпроса с какво свързва "Молоко" певицата отговаря, че за нея това не е било група, а любовна афера, започнала нашега.

Аз нямах намерение да ставам певица, но тази среща ме научи да експериментирам. Различни харектери, различни стилове - опитах всичко в "Молоко". Всичко беше изпълнено с толкова много свобода. Да бъдеш ексцентричен не е избор. Това съм просто съм аз! А какво се опитвам да провикирам в хората? Зависи от момента. Мисля, че музиката поражда различни чувства. Хората също са сложни. Когато танцуваме, мислим и за тъмнината, и за тъгата, и за щастието. Трудно е да ги обясниш. Понякога идват заедно. Но артисът трябва да умее да говови пристичко за сложните неща.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще изчезнат ли каруците от софийските улици?
Ще изчезнат ли каруците от софийските улици?
Опозицията в Турция ще проведе най-големия митинг преди предсрочните избори
Опозицията в Турция ще проведе най-големия митинг преди предсрочните избори