НОВИНИ

Розов кадилак, принадлежал на Елвис, се озова в Елхово

Един от многото кадилаци на краля на рокендрола Елвис Пресли се озова в България. Луксозната кола е паркирана на централно място в Елхово. Как бутиковият автомобил дойде от Съединените щати у нас, вижте в репортажа на Таня Матева и оператора Антон Марчев.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Таня Матева
08:25, 07.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Розовият кадилак е купен на търг като специален подарък за руски бизнесмен. Той решил да го остави в България и избрал Елхово, където притежава имоти.

Богдан Георгиев
"Това е кадилак, притежаван от Елвис, произведен е 58-а година на миналия век. Разполага с V-образен осемцилиндров двигател и е с куп екстри, които са били хит през тези години като автоматична скоростна кутия, климатик вътре. Луксът е просто неописуем!"
;

Мощността на двигателя е 364 конски сили, а тапицерията е от телешки бокс. Бутиковият автомобил е в много добро състояние, по него не са правени никакви промени, а всички части са оригинални. Цената, на която е купен, се пази в тайна.

Богдан Георгиев
"Ценен автомобил. Гости на града слизат, снимат се с него, радват му се."

Историята разказва, че първия си розов кадилак Елвис купил през 1955-а година. Няколко месеца по-късно колата се повредила, а Елвис поръчал нова от същия модел и цвят. Розовият автомобил подарил на майка си. Легендарният певец е имал огромна колекция с коли от тази марка, а повечето от тях подарявал на приятели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не е имало забавяне при установяването на имуществото на Цветан Василев
Не е имало забавяне при установяването на имуществото на Цветан Василев
Горан Брегович и Биело Дугме в София
Горан Брегович и "Биело Дугме" в София