НОВИНИ

Увеличава се броят на българските туристи в Куба

Над 5000 българи са посетили Куба от началото на годината. Според данните това е ръст с повече от 150% за последните три години. Това съобщи Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес, посланик на Куба в България. Той е част от делегацията на Кубинския институт за приятелство с народите, която посети Варна по покана на Българския червен кръст. Целта на срещите е да се задълбочат икономическите връзки между двете страни.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
19:35, 22.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Заради повишения интерес на българи към Куба са подписани много договори с наши туроператори. Налага се и да бъде открита чартърна линия между България и Куба, тъй като около 30% от пътниците, които ползвали в момента дестинацията от Истанбул за Хавана, са българи.

Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес, посланик на Куба в България:
"Българският туризъм към Куба през последните две години много се разшири и все повече българи посещават нашата страна. Това много ни радва."

Част от делегацията от Кубинския институт за приятелство с народите е д-р Алейда Гевара Марч, дъщеря на кубинския революционер Че Гевара. Тя е лекар педиатър по професия и е участвала в хуманитарни мисии в Никарагуа, Ангола и Еквадор. Алейда споделя, че обича България, която е показвала огромна почит към паметта на баща ѝ.

д-р Алейда Гевара Марч:
"Ние дойдохме тук, нашата делегация по повод провеждането в София на Третата международна среща за солидарност с Куба на страните от Централна и Източна Европа. След срещата се запознаваме и с България."

Кубинците смятат, че във Варна има предприятия, които могат да развиват търговска дейност с островната държава. Те се запознаха с проекта за превръщане на варненското пристанище в зона за отдих и култура и искат да приложат опита и на порта в Хавана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнала е проверка, свързана с думите на Борисов, че в НС има наротрафиканти
Започнала е проверка, свързана с думите на Борисов, че в НС има наротрафиканти
Симеонов за задържаните българи в Одрин: Ще ги защитим, ако има нужда
Симеонов за задържаните българи в Одрин: Ще ги защитим, ако има нужда