НОВИНИ

Ръст на търговски обекти под наем в Благоевград

Увеличава се броят на празните търговски обекти, които се отдават под наем в Благоевград. Високите цени, обявени от собствениците и лисата на търговци са само част от причините, поради които помещенията стоят необитаеми.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Николова
10:40, 17.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Мартин Кацарски е собственик на агенция за недвижими имоти. Наблюденията му показват, че в момента най-атрактивни и търсени са имотите ново строителство в центъра на града и с добро изложение. Цените им варират от 2.50 до 25 евро на квадратен метър. Магазин с площ от 20 квадрата в центъра на града се предлага за 500 евро наем на месец.

Мартин Кацарски: „През последните години можем да кажем, че се забелязва по принцип намален икономически интерес. Разбирането от преди години, което беше, че там ще закупим едно помещение под наем или, че всяко едно помещение под наем ще има своя наемател, това вече не важи - както и при жилищните имоти, така и при имотите с търговска цел."

Според експерти хората предпочитат да купят помещение вместо да плащат наем. Теглят заем, а вноските за банката погасяват с наема, който взимат от обекта. Други не искат да рискуват, заради некоректни собственици.

Славчо Ковачки: „Под обявите се говори едно, а като се обадиш по телефона, излиза друго. Не отговарят на стандартите и на цените.”

Специалистите предупреждават при наемане на търговски обект да се подготви договор при нотариус за по-голяма сигурност, за да няма изненади от наследници. Съветват още предварително да се проучи ще има ли ефект от бизнеса, който ще се развива на това място и колко подходяща е неговата локация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път в Русе изградиха музикална детска площадка за малки пациенти
За първи път в Русе изградиха музикална детска площадка за малки пациенти
Ръст на продажбите на нови автомобили в България
Ръст на продажбите на нови автомобили в България