Туристите по Северното Черноморие са повече от миналата година, за разлика от презастроеното ни южно крайбрежие. Ръст бележат добруджанските общини Шабла, Каварна и Балчик още в първото полугодие.

Свободни места за юли и август няма. Част от резервациите са направени още през миналия сезон.

Мариян Жечев, кмет на община Шабла: Настоящият туристически сезон ще бъде пиков и може би най-добрият от последните няколко години, които пък се характеризираха с градация на броя туристи.

Според кмета на община Каварна популярността на района се увеличава заради красивата природа и спокойствието.

Нина Ставрева, кмет на община Каварна: Дори ако трябва да направим едно сравнение с тези три месеца - март, април и май тази година и миналата година, още тук имаме ръст около 20%.

По-умерени са в очакванията си в "Албена".

Димитър Тачев, зам.- директор на отдел "Маркетинг и продажби" в "Албена": Очакваме да завършим с резултати, подобни на миналата година - много зависи как ще вървят резервациите в последния момент.

Българите обичайно действат така, а в комплекса разчитат те да заместят руските туристи.

Николай Ангелов, кмет на община Балчик: Сезонът се разширява с периферните месеци - зависи каква ще е запълняемостта май, юни, септември, даже и октомври, смятам, че оттам идва ръстът.

В община Балчик бележат 18% ръст на гостите до момента.

Очакван спад на туристите у нас

Очакван спад на туристите у нас

Между 5 и 8% спад на туристите по Черноморието през лятото, а в страната до 6 на сто. Това прогнозира ресорният министър Николина Ангелкова в парламен...