НОВИНИ

Ръст в подмяната на лични карти преди вота в Пазараджик

Ръст в броя на заявленията за подмяна на лични карти регистрират от Областна дирекция на МВР в Пазарджик с наближаването на изборите. От началото на октомври до момента близо 280 са подадените декларации за това, че граждани са изгубили, повредили или унищожили по невнимание документите си за самоличност. Не липсват и сигналите за откраднати карти.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
20:00, 26.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Ако до деня преди изборите няма техническа възможност да бъдат готови новите лични карти, гражданите ще получат удостоверения за гласуване. На първи тур на изборите през миналата година само в Пазараджик са издадени над 150 такива удостоверения.

Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР – Пазарджик
"Задължително трябва да подадат заявление за издаване на нова лична карта. И едва тогава, след като подадат заявления и платят съответните такси за издаване на нова лична карта, им се издават удостоверения за гласуване. То не е документ за самоличност, не може да замества документите за самоличност и да бъде използвано с някаква друга цел."

В бюрото за издаване на лични документи в Пазарджик днес не липсваха хора, дошли да си подновят документите преди вота.

От дирекцията в Пазараджик и четерите районни управления увериха, че е създадена нужната организация, за да могат гражданите да подадат заявленията си за нови лични карти до изборния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пентагона хвърлил на вятъра 58 млрд долара за оръжия, от които се отказал
Пентагона хвърлил на вятъра 58 млрд долара за оръжия, от които се отказал
В Белица няма нито спешен център, нито линейка
В Белица няма нито спешен център, нито линейка