Сериозен ръст в употребата на метаaмфетамини, популярни още като кристали. Отчитат го както психиатрите, така и криминалистите. В Русенския център за психично здраве само през миналата седмица са приети осем души с агресивно поведение, употребили поне два-три вида наркотици. Според лекари и полицаи, причината е, че те са леснодостъпни и сравнително евтини. Точно такъв вид наркотик - кристали, призна, че е взел пред съда Северин Красимиров, преди да убие водещата Виктория Маринова.

Доза метамфетамин кристали варира между 15 и 25 лв, в зависимост кой я доставя. Това разказва младеж, чийто опит с наркотиците е вече от 15 години.

Според експертите кристалите водят до самонаранявания или агресия срещу околните, както и до тежки психози.

Д-р Теменужка Матева - управител на Център за психично здраве: Психозите са с налудни идеи и с халюцинации, при което те стават още по-агресивни, още по-разрушителни, защото се страхуват от изживяванията, които имат.

От началото на годината в Мъжкото отделение на Центъра за психично здраве в Русе, където се приемат тежки случаи, от 150 души на възраст до 35 години само двама не са били на метаамфетамини.

Д-р Светослав Иванов - психиатър: След една еднократна или двукратна употреба изключително агресивно върху стената на кръвоносните съдове въздействат тези кристали, може да се стигне до гангрена, до некроза на меките тъкани, дори до ампутация на крайник.

Въпреки признанието на обвинения в убийството на Виктория Северин Красимиров, че е употребил кристали, от полицията запазват мълчание.

Главен инспектор Николай Кожухаров, началник-сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР-Русе: Назначени са всички видове експертизи по отношение на Северин, в това число и са му взети кръвни проби.

От началото на годината в Русе са заловени 25 дилъри на наркотици.

Виновен съм, съжалявам, заяви обвиненият за убийството в Русе Северин Красимиров

Виновен съм, съжалявам, заяви обвиненият за убийството в Русе Северин Красимиров

Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам. Това каза Северин Красимиров преди началото на заседанието пред журналисти, на което трябва да...