НОВИНИ

Рубриката на БНТ 2 „Tърси доброто“ с награда от „PR приз“

БНТ 2 получи първа награда за рубриката на Новините „Търси доброто“ в категорията „PR проект на медия“ в конкурса „PR Приз“. Това е първият и най-престижен конкурс у нас, свързан с връзките с обществеността, медиите и специалните събития.69 проекта стигнаха до финала на конкурса „PR Приз“ тази година. Каузата на Новините на БНТ 2 да популяризира добрите и положителни примери от нашия живот „Търси доброто“ получи голямата награда в категорията „PR проект на медия“.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
20:47, 19.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

69 проекта стигнаха до финала на конкурса „PR Приз“ тази година. Каузата на Новините на БНТ 2 да популяризира добрите и положителни примери от нашия живот „Търси доброто“ получи голямата награда в категорията „PR проект на медия“.

От началото на инициативата от началото на 2015 година в Новините Ви показахме над 100 репортажа. „Търси доброто“ разказва големите проблеми на обществото през малките истории и насърчи хората да развият с поределена ангажираност. Всъщност това е една рубрика, родена от зрителите. Това е и причината за широкото споделяне на репортажите от „Търси доброто“ в социалните мрежи.

В една от последните истории ви разказахме за 9-членно семейство, което живее в мазе с 500 лева на месец. Тази история предизвика вълна от съпричастност. Община Слатина се нае да намери нов дом за многодетното семейство. Десетки зрители се свързаха с нас и им помогнаха със средства, храна, дрехи, детски играчки и учебни пособия.

В началото на годината като продължение на „Търси доброто“ започнахме и поредицата „Направи добро на пътя“. Тя разказва историите на тези, които са помогнали на непознат на улицата или са получили неочаквана помощ.

Вижте повече в прякото включване на репортера Мина Пенкова и разговора ѝ с Филипа Иванова - продуцент и водещ на новините на БНТ 2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на земеделски производители
Протест на земеделски производители
 Ансамбъл Филип Кутев на 65 години
Ансамбъл "Филип Кутев" на 65 години